Tacki formowane – praktyczne opakowania na żywność i reklama w jednym

Tacki formowane - praktyczne opakowania na żywność i reklama w jednym

Każda restauracja, catering dietetyczny i przedsiębiorstwo zajmujące się żywnością, aby odpowiednio zabezpieczyć produkty spożywcze, musi zadbać o kwestie związane z prawidłowym przechowywaniem żywności. Praktycznym rozwiązaniem na rynku są tacki formowane, które oprócz tego, że są bezpieczne dla ludzi, a także łatwe w transporcie, dzięki ich użyciu możemy utrzymać świeżą i estetycznie wyglądającą żywność. Opakowania do zgrzewu to również możliwość stworzenia reklamy własnej marki, dzięki czemu klienci będą chętniej do niej wracać. Sprawdź, czym charakteryzują się tacki formowane i dlaczego warto je wybrać!

Tacki formowane, czyli praktyczne opakowania na żywność

Każdy przedsiębiorca, którego praca wiąże się z produktami spożywczymi oraz żywnością wie, że aby bezpiecznie zapakować jedzenie, niezbędne jest posiadanie specjalnych pojemników. Tacki formowane to przede wszystkim praktyczny sposób na pakowanie różnego rodzaju jedzenia. – mówi przedstawiciel Dem Druk Drukarnia, oferującej opakowania spożywcze i opakowania dla gastronomii. – „Wykonane są one z tektury litej pokrytej folią PET, która charakteryzuje się wodno-tłuszczową barierą. Po zapakowaniu konkretnych produktów opakowania do zgrzewu mogą zostać zgrzane od góry specjalną folią lub kartonowym wieczkiem, dzięki czemu możemy mieć pewność, że żywność zostanie odpowiednio zabezpieczona. Tego typu pojemniki do zgrzewu tak naprawdę nadają się do produktów spożywczych różnego rodzaju, m.in. do pakowania serów, wędlin, ale również świeżego i mrożonego mięsa, a także warzyw i owoców”. W zależności od preferencji, a także danej firmy, tacki formowane występują w formie jedno, dwu lub nawet trzykomorowej, z racji czego świetnie sprawdzą się również jako opakowania przeznaczone dla firm zajmujących się cateringiem i dietami pudełkowymi.

Jakie zalety mają tacki formowane?

Opakowania do zgrzewu to idealne rozwiązanie do stosowania na półkach sklepowych w marketach, ale również w innych miejscach zajmujących się gastronomią, m.in. w restauracjach i kawiarniach. Materiał pojemników do zgrzewu przede wszystkim chroni zapakowaną w nie żywność przed wpływem szkodliwych czynników, takich jak bakterie, wilgoć, a także nadmierne słońce, dzięki czemu jedzenie nie zostanie narażone na zepsucie, a dostarczony produkt będzie charakteryzował się świeżością. Na wieczku tacek formowanych istnieje również możliwość zamieszczenia wartości odżywczych danego produktu, które będą przydatne dla klientów, a także można bez problemu nanieść na wieczko opakowania logo danej firmy, dzięki czemu zaistnieje ona w świadomości konsumentów, stanowiąc dobry sposób na strategię marketingową. Warto również pamiętać o tym, że wrażenia kulinarne to nie tylko dobry smak i zapach, ale duże znaczenie ma również wygląd potrawy. Dzięki temu, że tego typu opakowania do zgrzewu występują w wersji z przegrodami, zarówno restauracje, jak i cateringi dietetyczne mogą zamieścić tam dania bez obawy o przemieszczenie się i pomieszanie składników, gwarantując ładny wygląd posiłku zachęcający potencjalnych klientów do ponownego zakupu.

Dlaczego warto wybrać opakowania do zgrzewu?

Tacki formowane cieszą się ogromną popularnością przede wszystkim ze względu na to, że ich materiał odporny jest na temperatury od -40°C do niemal 200 °C. W związku z tym, bez problemu żywność przechowywaną w pojemnikach do zgrzewu można podgrzać w kuchence mikrofalowej i tradycyjnym piekarniku, a także istnieje możliwość zamrożenia gotowych produktów spożywczych. Ważną kwestią jest również to, że obecnie coraz więcej osób zaczyna zwracać uwagę na aspekty dotyczące ochrony środowiska. Tacki formowane są biodegradowalne, a w porównaniu do tradycyjnych opakowań na żywność, redukują ilość plastiku o niemal 80%, dzięki czemu przedsiębiorstwo ma szansę zaistnieć w oczach klientów jako firma przyjazna dla środowiska naturalnego. Ponadto, z racji tego, że opakowania formowane do zgrzewu są ekologiczne, stanowią również zdrowy sposób przechowywania żywności bez obaw o szkodliwe substancje, które mogłyby negatywnie oddziaływać na innych.

Tekst zewnętrzny, artykuł sponsorowany

0 0 głosów
Ocena artykułu:
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Informacja o ciasteczkach

Zgodnie z Art. 173, pkt. 1 Ustawy z dn. 16.11.2012 r. (Dz.U. poz. nr 1445) Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies.

Odwiedzając naszą stronę bez dokonania zmian ustawień swojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu.


Artykuł sponsorowany

Wzbudź zainteresowanie Czytelnika i zamieść artykuł w naszym serwisie.

Szczegóły: Publikacja artykułu